Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Voordelen zakelijke verzekeringen in één pakket

Als onderneming loop je allerlei risico’s, van klein tot groot. De kosten voor een kapotte ruit kan je zelf nog wel dragen. Is er letselschade in het spel of verwoest een brand het hele bedrijfspand? Niet ieder bedrijf komt zo’n ernstig voorval op eigen kracht te boven. Voor ieder risico kan je een aparte verzekering afsluiten. Ze bundelen in één pakket is doorgaans een goedkopere optie. Waarom zou je nog meer kiezen voor een verzekeringspakket?

Welke zakelijke verzekeringen relevant zijn, hangt af van het type onderneming. Zowel de branche als het type bedrijfsactiviteiten zijn van invloed. Is er sprake van werknemers? In dat geval zijn ongevallen tijdens werktijd en ziekteverzuim directe bedrijfsrisico’s.

Voorbeelden zakelijke verzekeringen
We hebben de risico’s en bijbehorende verzekeringen opgedeeld in categorieën. Onderstaand drie voorbeelden met veelvoorkomende verzekeringen.

Aansprakelijkheid                                       Bedrijfsvoering                               Ondernemer & werknemer

Bedrijfsaansprakelijkheid                          Brandverzekering                           Arbeidsongeschiktheid

Bestuurdersaansprakelijkheid                 Bedrijfsschadeverzekering            Verzuimverzekering

Beroepsaansprakelijkheid                        Bedrijfsgebouwverzekering           Wia-verzekering

Voordelen verzekeringspakket
Alle zakelijke verzekeringen onderbrengen in één pakket levert diverse voordelen op. Onderstaand de belangrijkste op een rij.

 • Geen overlap
  Een groot pluspunt. De dekking van verschillende verzekeringen uit het pakket sluit op elkaar aan. De kans op overlap is kleiner dan bij het afsluiten van losse verzekeringen.

 • Pakketkorting
  De meeste verzekeraars bieden een aantrekkelijke korting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen in één keer. Goed voor de maandlasten dus.

 • Centraal geregeld
  Is er informatie nodig over jouw bedrijf of valt er een schadegeval te melden? Het is prettig als alles centraal geregeld kan worden bij de verzekeraar waar het totaalpakket loopt.

 • Mogelijke extra’s
  Soms levert de keus voor een pakketverzekering extra’s op. Bijvoorbeeld in de vorm van een uitgebreidere dekking of een training voor het personeel.


Verschillende soorten pakketten
Verzekeringspakketten zijn er in verschillende smaken. Te denken valt aan een specifiek pakket voor een bepaalde branche. Een productiebedrijf loopt nu eenmaal andere risico’s dan een horecaonderneming. Andere mogelijke vormen zijn gericht op het type risico. Een bundeling van verzekeringen rond personeelsrisico’s bijvoorbeeld, of meerdere verzekeringen die de risico’s verkleinen voor ondernemers met een eigen bedrijfspand.

Het afsluiten van zakelijke verzekeringen start met het inventariseren van de risico’s. Vervolgens kan bepaald worden in hoeverre het beperken van deze risico’s noodzakelijk is. De laatste stap is het selecteren en afsluiten van passende verzekeringen. Onze specialisten voorzien je graag van deskundig advies. Vul hiervoor het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Braas & Partners B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie