Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

De risico's die je als ondernemer loopt

Bij het ondernemerschap hoort het nemen van risico’s. Toch zijn er financiële schades die je mogelijk niet zelf kunt dragen. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer een ongeval krijgt op de werkvloer of als je bedrijf plat wordt gelegd door een cyberaanval. Voor dergelijke aanzienlijke risico’s kun je je onderneming verzekeren. We benoemen zakelijke verzekeringen die voor een brede groep ondernemingen relevant zijn.

De risico’s voor ondernemers kunnen uiteen lopen, afhankelijk van het bedrijfsprofiel en de sector. Het risico voor een adviesbureau is bijvoorbeeld heel anders dan voor ondernemers in de bouwsector. Toch zijn er ook meer algemene risico’s, waaronder:

Schade veroorzaakt aan anderen
Tijdens je werk kun jij of je werknemer onbedoeld schade toebrengen aan anderen of spullen van anderen. Denk aan een omgevallen kop koffie over de dure laptop van een klant. Nog vervelender is het bij letsel aan personen, bijvoorbeeld doordat je gereedschap laat vallen op de voet van een werknemer. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) wordt schade aan (spullen van) anderen gedekt.

De AVB is geen wettelijk verplichte verzekering, al sluit het merendeel van de ondernemers deze verzekering wel af. Logisch, want de financiële risico’s kunnen groot zijn. Daarnaast komt het voor dat er vanuit een brancheorganisatie toch een AVB verplicht wordt gesteld, of stellen opdrachtgevers de zekerheid op prijs.

Het risico op schade aan je inventaris of voorraad
Als ondernemer ben je vaak afhankelijk van je apparatuur of inventaris. Zonder computers kun je mogelijk niet werken en zonder voorraad wordt leveren lastig. Schade aan deze zaken kan vergaande gevolgen hebben. Met een inventarisverzekering dek je de risico’s af voor schade aan je zakelijke inboedel. Mogelijk moet je elektronica aanvullend verzekeren. Met de goederenverzekering kun je de voorraad, vaak bedoeld voor verkoop, verzekeren.

Juridische geschillen
Wat voor soort onderneming je ook hebt, een juridisch geschil ligt al snel op de loer. Heb je daarbij juridische bijstand nodig? De kosten van een advocaat kunnen fors oplopen. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering worden die financiële risico’s onder voorwaarden gedekt. Daarnaast kun je advies krijgen om een gang naar de rechtbank juist te voorkomen. Deze verzekering bestaat vaak uit verschillende modules. Kies de modules die passen bij jouw bedrijfsrisico’s.

Cybercrime kan jouw bedrijf plat leggen
Niet alleen multinationals hebben last van cybercrime, ook als kleinere onderneming kun je slachtoffer worden. In het meest negatieve scenario kun je het werk niet meer uitvoeren of ligt er gevoelige klantdata op straat. Met een cyberverzekering kun je de gevolgen beperken en kun je doorgaans hulp krijgen bij preventie.

Periodieke scan risico’s
Als je bedrijf verder groeit, kan het zijn dat je nieuwe werkzaamheden gaat verrichten. Met het verschuiven van je activiteiten kan ook het risicoprofiel van je onderneming veranderen. Daarnaast heb je vandaag met andere risico’s te maken dan jaren geleden. Denk aan de cyberrisico’s die vooral in de laatste jaren zijn toegenomen. Ben je juist gestopt met het aanbieden van bepaalde diensten? In die situatie is je huidige verzekering wellicht uitgebreider dan nodig. Een periodieke scan van jouw bedrijfsrisico’s is geen overbodige luxe.

Benieuwd welke zakelijke verzekeringen jouw ondernemersrisico’s kunnen dekken? We helpen je graag bij het maken van een risicoscan. Zo kan jij je concentreren op het belangrijkste, het verder uitbouwen van je onderneming. Vul voor vrijblijvend contact het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Braas & Partners B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie