Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Sterretje in je ruit? Houd hier rekening mee

Een klein steentje kan al snel een sterretje in je voorruit veroorzaken. Dit overkomt iedereen weleens. Is dat bij jou ook het geval, zorg dan voor een snelle reparatie. Als je dat niet doet, kan het sterretje uitgroeien tot een grote barst en moet mogelijk de hele ruit vervangen worden. Bovendien zal een auto met een beschadigde ruit niet snel door de APK-keuring komen.

Je ziet vaak advertenties van bedrijven die beloven sterretjes snel en eenvoudig te repareren. Hoewel dit handig is, is het niet altijd de meest voordelige optie. Je loopt namelijk het risico dat de verzekering de reparatie niet dekt.

Verzekering en herstelbedrijven
Veel autoverzekeringen werken samen met specifieke herstelbedrijven. Alleen als deze bedrijven de reparatie uitvoeren, wordt de reparatie in dat geval vergoed. Als je kiest voor een ander bedrijf, krijg je de schade niet vergoed door de verzekering of geldt er een eigen risico.

Is ruitschade gedekt?
Dit hangt af van je verzekeringsdekking. Bij een WA-verzekering moet je de schade zelf betalen. Dit type verzekering dekt alleen schade die je aan anderen toebrengt. Gaat het om een WA-verzekering met beperkte of volledige casco? Dan is ruitschade meestal wel gedekt, zonder invloed op je schadevrije jaren of premie. Het sterretje in je ruit heeft zo geen gevolgen voor je premie.

Eigen risico
In veel gevallen is een sterretje in je ruit relatief eenvoudig te repareren. Als het sterretje niet groter is dan een 2-euromunt, kan het meestal goed gerepareerd worden door het op te vullen met hars.

Beoordeelt de reparateur dat dit niet mogelijk is en moet de volledige ruit vervangen worden? Houd in die situatie rekening met het betalen van een eigen risico. Daarom is het belangrijk om snel te handelen als je een sterretje ontdekt in het glas. Zeker in de winter is door temperatuurverschillen het risico groter dat het sterretje doorscheurt. Kies je voor een herstelbedrijf dat samenwerkt met je verzekeraar, dan kan er korting op het eigen risico zijn.

Meld schade direct
Als je autoruitschade hebt, neem dan direct contact met de verzekeraar op om de schade snel te herstellen. Neem eventueel foto’s van het sterretje zodra je deze ziet. Op die manier kun je aantonen hoe de schade is begonnen.

Heb je vragen over je autoverzekering of ben je op zoek naar een autoverzekering die aansluit aan je wensen en situatie? Laat het vrijblijvend weten via het onderstaande formulier. We helpen je graag verder.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Braas & Partners B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie