Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Subsidie voor cyberveiligheid bij kleine bedrijven

Bij de gemiddelde multinational staat cyberveiligheid hoog op de agenda. Veel kleinere bedrijven zijn er minder mee bezig.  Juist dit maakt ze een interessant doelwit. Met de subsidie van Mijn Cyberweerbare Zaak kun je jouw onderneming beter wapenen tegen cybercriminelen. De subsidie kan aangevraagd worden tot 31 december, tenzij de pot van 1 miljoen euro eerder leeg is. 

In totaal kun je als onderneming maximaal € 1.250 aan subsidie aanvragen. De maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie moeten in één van deze 8 categorieën vallen:

  • Veilige netwerktoegang/wifi
  • Wachtwoordmanager
  • Tweefactorauthenticatie (2FA)
  • Patch-management
  • Antivirussoftware
  • Back-ups instellen en testen
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
  • Cyber awareness trainingen

Welke bedrijven komen in aanmerking?
De regeling is specifiek gericht op kleine bedrijven. Dat betekent dat jouw onderneming tussen de 2 en 50 medewerkers moet hebben om in aanmerking te komen. Daarnaast moet de onderneming zijn ingeschreven bij de KVK en mag de omzet maximaal € 10 miljoen zijn over het afgelopen boekjaar.

Aanvragen subsidie
Het aanvragen van de subsidie is mogelijk in de volgende 3 eenvoudige stappen:

  1. CyberVeilig Check Tool
    Vul de CyberVeilig Check van het Digital Trust Center in en ontvang op maat gemaakt advies over welke investeringen voor jou de moeite waard zijn. Dit advies kun je als pdf downloaden en is noodzakelijk voor het indienen van je subsidieaanvraag.
  2. Uitvoeren van cyberveiligheidsmaatregelen
    Met het ontvangen advies weet je precies welke stappen je kunt zetten op het gebied van cyberveiligheid. Nu kun je maatregelen treffen die binnen deze subsidieregeling vallen.
  3. Subsidieaanvraag indienen
    Met het advies van de CyberVeilig Check, de facturen en het betaalbewijs van de uitgevoerde maatregelen kun je je subsidieaanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aandachtspunten bij de aanvraag
Subsidie is alleen beschikbaar voor investeringen die na 2 september 2024 zijn gedaan en volledig zijn afgenomen en geïnstalleerd. Je kan meerdere facturen en betaalbewijzen indienen, tot het maximale bedrag van € 1.250 bereikt is. Dat moet je wel in één aanvraag doen. Daarnaast geldt de subsidie voor 50% van de gemaakte kosten. De helft is voor eigen rekening.

Stel je sluit een abonnement af op antivirussoftware dat meerdere jaren loopt en je betaalt in één keer, houd er dan rekening mee dat je voor abonnementskosten voor producten en diensten met een langere looptijd alleen voor de eerste 12 maanden subsidie aan kan vragen. 

Neem de cyberveiligheid van je bedrijf serieus. De gevolgen van een hack, datalek of het stilliggen van je systemen kunnen groot zijn. Met vaak relatief eenvoudige maatregelen verklein je het risico.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Braas & Partners B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie